ΓΕΛ ΜΕΛΕΣΩΝ

Καλώς ήλθατε στον ιστότοπο του σχολείου μας. 

IMG 9042

   Οι Επιτυχόντες του Λυκείου μας για το 2016!!!

 index

 

 

 

 

 

 

 

Αγαπητοί  Γονείς  και  Κηδεμόνες,

Καλή χρονιά με εγκάρδιους και θερμούς χαιρετισμούς.

Καλωσορίζω όλους, ιδιαίτερα όσους από σας έχετε παιδιά στην  Α’ τάξη.

Σας διαβεβαιώνω  ό,τι τόσο εγώ όσο και οι συνάδελφοί μου, θα πράξουμε ότι καλύτερο μπορούμε για την εκπαίδευση των παιδιών σας και την ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους  ενώ παράλληλα  θα φροντίσουμε ώστε να έχουν μια ευχάριστη και ασφαλή σχολική ζωή.

Θα  παρακαλούσα όσοι από σας έχετε παιδιά με  ιδιαίτερα προβλήματα υγείας ή άλλου είδους προβλήματα να με ενημερώσετε άμεσα. Είναι αυτονόητο ότι η ενημέρωση αυτή θα παραμείνει αυστηρά μεταξύ μας.

Θα ήθελα να σας επισημάνω ότι δεν υπάρχουν αλλαγές στο πρόγραμμα σπουδών του Γενικού Λυκείου. Για 4η φορά  για την Α’ τάξη, για 3η φορά για την Β’ τάξη και για 2η φορά για την Γ’ τάξη, εφαρμόζεται ο νόμος Ν.4186/ ΦΕΚ 193/τ.Α/17-9-2013  και  Ν. 4327/ ΦΕΚ 50 κ/τ.Α/14-5-2015  και την Φ.253/85476/Α5 κ  ΦΕΚ 995/τ.Β/29-5-2015 (γνωστός ως νόμος για το ‘’Νέο Λύκειο’’) .

Οι μαθητές μας έχουν ενημερωθεί, τους έχουν δοθεί  πίνακες με τα προγράμματα σπουδών ανά τάξη και πληροφορίες για το νέο σύστημα πανελλαδικών εξετάσεων Κάποια στιγμή θα οργανώσουμε μια εκδήλωση και για την  δική σας ενημέρωση.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος  θα υποστηρίξουμε τη διαδικασία μάθησης με μια σειρά από παράλληλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Περιβαλλοντικά ,πολιτιστικά, ευρωπαϊκά προγράμματα, συνεργασίες με άλλα σχολεία ,κ.α.

Όπως όλοι γνωρίζετε καταφέραμε με ενέργειες του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων και της Περιφέρειας Κρήτης να εντάξουμε το κτίριο του σχολείου μας σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ ,λόγω της αναγκαίας   ανακατασκευής του και ενεργειακής του αναβάθμισης. Θα ήθελα να σας ενημερώσω και να σας καθησυχάσω για το θέμα της πιθανής μελλοντικής μετεγκατάστασης του σχολείου μας λόγω έργων.

Σας ενημερώνω λοιπόν ότι μετά την πρόσφατη συνάντηση–ενημέρωση που είχαμε με τον Δήμαρχο κ. Κοκοσάλη και τον αρμόδιο μηχανικό κ. Σημαντηράκη , είναι σίγουρο ότι το τρέχον σχολικό έτος 2016-17 θα παραμείνουμε στο χώρο μας χωρίς καμιά αλλαγή (λόγω καθυστέρησης της δημοπράτησης του έργου).               Είπαμε ότι θα προσπαθήσουμε να επιβάλουμε στον εργολάβο ο συντονισμός των εργασιών να ξεκινήσει και να επιταχυνθεί την περίοδο Ιουνίου- Σεπτεμβρίου 2017,ώστε οι μαθητές του Λυκείου να έχουν τη λιγότερη ταλαιπωρία κι αν όλα πάνε καλά το Λύκειο να μη χρειαστεί μετεγκατάσταση για το επόμενο σχολικό έτος 2017-18. Παρ’ όλα αυτά μεριμνήσαμε για κάθε ενδεχόμενο, αν χρειαστεί   μετεγκατάσταση να γίνει στα ‘’κοντέινερς’’ τα οποία εξασφάλισε κ μετέφερε o Δήμος στον αύλειο χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου και τα οποία φυσικά θα’ χουμε όλο το χρόνο να τα επισκευάσουμε και να τα προσαρμόσουμε στις εκπ/κες μας ανάγκες και να τα μεταμορφώσουμε σε σύγχρονες αίθουσες με διαδίκτυο, θέρμανση, κλιματισμό.

Επειδή μαζί φτιάχνουμε το μέλλον των παιδιών μας, έχουμε την ανάγκη να είσαστε δίπλα μας για να επιτευχθούν οι στόχοι μας ευκολότερα.  Ο  Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων είναι ενεργός με  έντονο ενδιαφέρον στα θέματα του σχολείου. Η  συμμετοχή όλων σας στο Σύλλογο  αυτό, θα πολλαπλασιάσει τα οφέλη για όλους τους μαθητές και το σχολείο μας. Γιατί το πιο ουσιαστικό θεμέλιο για το σχολείο μας είναι το ανθρώπινο δυναμικό του που αποτελείται από τους μαθητές, τους καθηγητές του και τους γονείς κι αυτό δεν θ’ αφήσουμε να αποδομηθεί από κανένα κι από τίποτα!

Πληροφορίες για ζητήματα σχολικής ζωής, που χρήσιμο είναι να γνωρίζετε ,σας επισυνάπτω  σε ένα ξεχωριστό φύλλο.

Τέλος σας παρακαλώ και σας προτρέπω  να επισκέπτεστε συχνά το  σχολείο μας. Η πόρτα του γραφείου μου είναι  πάντα ανοιχτή. Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε όποτε θέλετε μαζί μου.

                                                                           Με εκτίμηση

                                                                         Ειρήνη  Παχάκη

                                                                          Μαθηματικός

                                                                         Δ/ντρια Γεν. Λυκείου  Μελεσών